Enerke rakentaa Carunalle uuden Kolmirannan sähköaseman Espooseen

Sähkönjakeluyhtiö Caruna ja sähkönjakelujärjestelmiä rakentava Enerke ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen uuden 110 kV / 20kV sähköaseman rakentamisesta Espoon Kolmirantaan. Uudella asemalla varmistetaan Espoon kasvavaa sähkönkulutusta ja tuetaan hiilineutraalin Espoon strategiaa sekä energiamurroksen nopeaa etenemistä nopeasti kehittyvässä Espoossa.

Enerke toimii projektin pääurakoitsijana ja vastaa ns. avaimet käteen -periaatteella sähköaseman rakentamisesta sekä kaikista vaiheista, kuten suunnittelusta ja hankinnoista. Uusi asema rakentuu Länsi-Espooseen Kolmirannan alueelle, Turunväylän pohjoispuolelle. Sähköaseman rakennustyöt alkavat syyskuussa 2023 ja asema valmistuu lokakuussa 2024.

”Kolmirannan sähköaseman rakentaminen on osa isompaa kokonaisuutta, jolla Caruna mahdollistaa nopeasti kasvavan sähkön tarpeen alueen asukkaille, palveluille ja teollisuudelle. Kolmirannan sähköasemahankkeen lisäksi Caruna rakentaa uuden kaapeliyhteyden Hepokorvesta Finnooseen ja saneeraa Finnoon sähköaseman. Lämmitys ja liikenne sähköistyvät nopeasti ja rakennusten lämmittäminen päästöttömästi sekä puhdas sähköinen liikenne vaativat uusia yhteyksiä, joita Caruna on mukana toteuttamassa espoolaisten palvelemiseksi”, kertoo Carunan suurjännitteisten sähköverkkojen rakennuttamisesta vastaava Kari Vessonen.

Sähköasemalle tulee ensimmäisessä vaiheessa kaksi 110 kV johtokenttää ja kaksi 110kV päämuuntajakenttää. Asema toteutetaan niin, että sitä on mahdollisuus myöhemmin laajentaa kahdella johtolähtökentällä ja kahdella päämuuntaja- tai 110 kV reaktorikentällä. Asema-alueelle rakennetaan asemarakennus, johon kaikki toisiolaitteet ja 20 kV kojeisto sijoitetaan.

Sähköasema tullaan liittämään Carunan uusiin 110 kV ilmajohtoihin Ämmässuo – Kolmiranta (4,8 km) ja Espoo – Kolmiranta (7,3 km). Enerke vastaa sähköasema-alueella sijaitsevien 110 kV voimajohtojen pääteportaaleiden rakentamisesta.

”Olemme tyytyväisiä, että strateginen kumppanuutemme Carunan kanssa saa jatkoa. Tämä on osoitus molemminpuolisesta luottamuksesta. Enerkellä on vuosikymmenien kokemus vaativien sähköasemaprojektien toteuttamisesta, joten voimme toteuttaa tämänkin urakkakokonaisuuden tehokkaasti ja laadukkaasti. Samalla tuemme Carunaa sähkönjakelun luotettavuuden varmistamisessa ja Espoon kaupunkia sen hiilineutraaliustavoitteessa” sanoo Enerken sähköasema- ja teollisuusliiketoiminnan johtaja Kimmo Kärki.

Kuvassa vasemmalta Jyrki Tammivuori, Kimmo Kärki, Janne Huotari, Mervi Haukilahti, Kari Vessonen ja Jori Tervo

 

Lisätietoja:

Kimmo Kärki, liiketoimintajohtaja, sähköasema ja teollisuus, Enerke Oy, puh. 040 032 9878 tai kimmo.karki@enerke.fi

Kari Vessonen, päällikkö, suurjännitteisen jakeluverkon investoinnit, Caruna Oy, puh. 050 453 6372 tai kari.vessonen@caruna.fi

Takaisin ajankohtaista-sivulle